Излежал последните месеци от присъдата си  в затворническото общежитие в

...
Излежал последните месеци от присъдата си  в затворническото общежитие в
Коментари Харесай

Полфрийман отглеждал кокошки в затвора

Излежал последните месеци от присъдата си  в затворническото общежитие в Казичене

Австралийският касапин Джок Полфрийман, който скандално бе пуснат предварително от пандиза от съдията Калин Калпакчиев, на думи борещ се против недъзите в правосъдната система, си е живял царски зад решетките, до момента в който е очаквал свободата си.

Джок Полфрийман е излежал последните месеци от присъдата си не зад стените на строго охранявания Софийски затвор, каквато е общоприетата процедура за наказаните за тежки закононарушения чужденци, а в затворническото общежитие в Казичене. Не е известно за какво затворническата администрация е пратила килъра на студента Андрей Монов в общежитието от открит вид, където нормално санкции изтърпяват наказани за закононарушения с под 5 годишни ефикасни присъди.

В общежитието в Казичене Джок Полфрийман завъдил 7 кокошки и един петел, като спонтанният птичарник е бил ситуиран покрай оградата на общежитието, в стопанска постройка. Благодарение на каприза си да има „ домашни любимци ”, Полфрийман е имал мотив когато изиска да върви да наглежда пернатите. „ С други думи, индивидът се радваше на напълно халтав режим, на инат на тежката си присъда. Освен това той работеше и като градинар, като по този метод намаляваше периода на присъдата си ”, представен е от „ Уикенд ” съкилийник на австралийския палач.

„ Разрешиха му да направи кокошарник, тъй като непрестанно намираше мотиви да се жалва от общежитието, от изискванията в него, от нарушените му права, нали е и ръководител на затворническо съдружие. Затова не можаха да му откажат, тъй като се опасяваха от него и от страшните кавги, които вдигаше по най-малкия мотив, а най-често и без мотив. Създаде си име на бунтовник с огромни искания, доста сложен пандизчия и така нататък. ”, добавя жител на затворническото общежитие в Казичене.

Сана ясно също, че австралиецът протестирал, като си зашил устата. Освен това из Казичене били разлепени стикери с нецензурно наличие, като съгласно управлението това е дело на Полфрийман. Въпреки това на него му се разминава без наказване. В пандиза той е работи малко над година и половина, а управлението прави оценка работата му като „ официална и симулативна ”. Според Полфрийман пък работата в пандиза е в несъгласие на някакви правила от трудовото право.

В същото време се оказва, че Полфрийман още не е платил компенсацията, което дължи на фамилията на Монов и на потърпевшия Антоан Захариев - общо над 550 000 лева с лихвите. Затова пък в пандиза бил ръководител на  съдружие, което се бори за правата на пандизчиите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР